Khairy miliki karakter, personaliti dan rekod prestasi baik untuk jadi PM - Annuar

10/11/2022 09:56 PM

KOTA BHARU, 10 Nov (Bernama) -- Calon Barisan Nasional (BN) Parlimen Sungai Buloh, Khairy Jamaluddin mempunyai karakter, personaliti dan  rekod prestasi yang baik untuk menjadi perdana menteri pada masa hadapan, kata Menteri Komunikasi dan Mutimedia Tan Sri Annuar Musa.

Annuar yang juga Ketua UMNO Bahagian Ketereh berkata kenyataan berani Khairy yang menyuarakan hasrat menjadi perdana menteri satu hari nanti membuktikan menteri kesihatan itu seorang yang berkeyakinan dan bersikap positif.

“Hasrat ini jelas menunjukkan komitmen Khairy meskipun dia bertanding dalam satu kawasan yang sukar pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Menteri Komunikasi dan Multimedia Tan Sri Annuar Musa (kiri) menyampaikan hadiah kepada pemenang Esports ketika hadir pada majlis penutup Karnival Komuniti Esports Keluarga Malaysia di Dewan Tun Abdul Ghaffar Baba Kompleks Yayasan Kemiskinan Kelantan Padang Kala hari ini. -- fotoBERNAMA (2022) HAK CIPTA TERPELIHARA

“Itu satu pernyataan menunjukkan keyakinan diri yang sangat bagus. Pada saya, itu adalah antara sifat-sifat seorang yang mempunyai keyakinan diri, tidak ada kompleks rendah diri dan dia masih menyatakan komitmen, malah saya akui apabila dia membuat kenyataan sedemikian sambutan yang diterima begitu hangat,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan Karnival Komuniti eSports Keluarga Malaysia @Ketereh di Kompleks Yayasan Kemiskinan Kelantan (YKK) Melor, di sini hari ini.

Annuar berkata hasrat yang dibuat oleh Khairy itu adalah untuk masa akan datang.

“Dia (Khairy) masih tetap dengan kenyataannya sebelum ini bahawasanya Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob adalah calon tunggal untuk menjadi Perdana Menteri apabila BN dapat membentuk kerajaan pada PRU kali ini,” katanya.

-- BERNAMA